Serdecznie zapraszamy do Szklarskiej Poręby na Pasta Party podczas 42. Biegu Piastów! Wzorem wielkich światowych maratonów – we współpracy ze Stowarzyszeniem Bieg Piastów - szykujemy wyjątkową ucztę! Makarony z pysznymi sosami przygotowywać będą dla Was w piątek, sobotę i niedzielę na Polanie Jakuszyckiej renomowani i utytułowani mistrzowie kuchni - pasjonaci kreowania nowych, nadzwyczajnych smaków, którzy bardzo doceniają Waszą pasję biegową!
Pokazy kulinarne będą prowadzić świetny aktor Robert Gonera oraz dyrektor generalna Norweskiej Doliny Marzena Mielczarek, pomysłodawczyni eventu, a gotować dla Państwa będą:
• KRZYSZTOF GAWLIK - kulinarny obieżyświat, drugi Polak, który zdobył tytuł World Master Chef,
• MARIUSZ GACHEWICZ - ustawicznie poszukujący nowych smaków, renomowany i doświadczony w gotowaniu dla głów państw,
• PAULINA LACHKOVIČ – wielka fascynatka różnorodności kulinarnej, pasja do gotowania jest dla niej sposobem poznawania świata i ludzi,
• MILOŠ LACHKOVIČ – miłośnik przekraczania kulinarnych granic pomiędzy krajami i kulturami, uwielbia pracować z ludźmi młodymi, pełnymi entuzjazmu,
• THIERRY AYEL - genialny francuski kreator nowych smaków cukierniczych,
• TEO VAFIDIS – mistrz greckiej kuchni, znany z m. in. z programów telewizyjnych „Filozofia smaku” i „Teoria smaku”,
• MAGDALENA ZDYBOWICZ - zarządzała kuchniami w najlepszych hotelach Polski, dbała o dietę kadry Polski szczypiornistów.
Zapraszamy od piątku do niedzieli (2-4 marca 2018) na Polanę Jakuszycką do namiotu Master Chefów!
Pokazy odbędą się w godzinach:
Piątek (2 marca): 10:50-11:30 oraz 13.30: 14.30
Sobota (3 marca): 10:50-11:30 oraz 13:00-14:00
Niedziela (4 marca): 11:00-11:40 oraz 13.30-14.30
Pasta Party jest zapowiedzią tworzonej nowej restauracji Piąta Pora Roku (szczegóły poniżej) autorstwa Marzeny Mielczarek w Norweskiej Dolinie, w której menu znajdą się dania Przyjaciół Norweskiej Doliny, czyli Master Chefów.
Serdecznie zapraszamy na Polanę Jakuszycką!
Restauracja Piąta Pora Roku – wkrótce otwarcie!
Odkryj magię połączeń najlepszych smaków kuchni europejskich.
Znakomita, elegancka restauracja ukryta w historycznym zakątku Karkonoszy w Szklarskiej Porębie gwarantuje sukces zarówno spotkań biznesowych, jak i romantycznych kolacji.
Wyjątkowa, z nowatorskim podejściem, restauracja, której przewodniczy Master Chef Krzysztof Gawlik, to wyjątkowe miejsce o unikalnej atmosferze i niezapomnianych smakach. Umieszczona w historycznej Norweskiej Dolinie na szklaku Ducha Gór zachwyca nie tylko pięknem architektury i malowniczym położeniem, lecz daje też odczucie WYJĄTKOWOŚCI i dotyka niezwykłą magią szczęścia, miłości i radości smakowania potraw, które dedykowali Nasi Goście, kosztując je w momencie przeżywania własnego szczęścia. Nasz znakomity Master Chef ożywia te wspomnienia w nowej autorskiej odsłonie dań….
Wielcy poeci opisywali smaki w swych dziełach, wielcy malarze uwieczniali „smak” na swych obrazach, wielcy muzycy komponowali „nuty” zabarwione smakiem, a MY zapraszamy do Naszej GALERII smaków – w miejscu dawnej bohemy artystycznej - gdzie w przyjaznej atmosferze, w otoczeniu ciepłego wystroju i w towarzystwie dyskretnej obsługi, można degustować autorskie dania.
Szefowie i Przyjaciele Restauracji „Piąta Pora Roku” to niezwykle doświadczeni profesjonaliści i jednoczenie pełni pasji artyści. Ich dzieła zyskały uznanie wielu międzynarodowych oraz polskich ekspertów kulinarnych. Serwowane dania stanowią idealną fuzję najlepszych smaków kuchni europejskiej z niepowtarzalnymi przysmakami Dolnego Śląska.
Zapraszamy Państwa również do degustacji win idealnie uzupełniających kompozycje dań naszej kuchni. Pomożemy Państwu dopasować najlepsze nuty smakowe z precyzyjnie wyselekcjonowanych pozycji karty win. Jeśli jednak nie znajdą Państwo swojego ulubionego trunku w karcie menu, z przyjemnością dokonamy specjalnego zamówienia wyłącznie dla Państwa.
Życzymy Państwu niezapomnianej uczty!